Захист дітей від COVID-19

Захист дітей від COVID-19

За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло більше 230 тисяч дітей. Найбільше підтверджених випадків захворювання серед дітей виявлено у віковій групі 10–14 років – понад 40%. Ще 26% припадають на категорію 15–17 років.

Для захисту дітей в Україні дозволили вакцинацію від 12 років. Понад 150 тисяч щеплень уже зроблено. Проте, є кілька простих, але дієвих порад, які запобігають захворюванню та зменшують ризик:

Правильно мити руки - поясніть дітям, чому важливо та як правильно мити руки. Це треба робити не менше 20 секунд, використовуючи мило.

Правильно прикривати рот та ніс під час кашлю та чхання - Під час кашлю та чхання потрібно прикриватись серветкою, після чого викинути її та вимити руки. Поясніть дітям, що таким чином можна запобігти поширенню вірусу. Якщо ж дитина немає серветки, то поясніть, що краще прикриватись під час чхання чи кашлю ліктем.

Захисну маску треба використовувати у всіх громадських місцях - розкажіть їм про те, що захисну маску важливо використовувати не лише у школі, а у всіх інших громадських місцях. Покажіть на особистому прикладі, як це правильно робити.

Дотримуватись дистанції у громадських місцях - якщо дитина захворіла, залиште її вдома, навіть за наявності так званих “легких” симптомів вірусного захворювання. Уважно слідкуйте за симптомами, проконсультуйтесь із сімейним лікарем. Якщо у родині кілька дітей, намагайтесь тримати хворих і здорових дітей окремо.

Будьте чесними та відкритими з дітьми, коли вони ставлять питання щодо коронавірусної хвороби. У розмовах про COVID-19 варто послуговуватись інформацією з офіційних джерел.

Кiлькiсть переглядiв: 13

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.