Безпека під час зимових канікул

НАКАЗ

31.12.2021 № 81

Про заходи безпеки життєдіяльності

учнів закладу під час Новорічних,

Різдвяних свят та зимових канікул

На виконання Законів «Про освіту», «Про загальну середню освіту», згідно структури навчального року у зв’язку із закінченням І семестру навчального року, організацією зимових канікул, новорічних та різдвяних свят, з метою посилення контролю за збереженням життя й здоров’я вихованців та учнів, попередження надзвичайних ситуацій в закладі освіти, створення належних умов для організації відпочинку, оздоровлення дітей у період зимових канікул, новорічних та різдвяних свят

НАКАЗУЮ:

1.Класним керівникам 1-9х класів:

1.1. Провести інструктажі з безпеки життєдіяльності з учнями під час зимових канікул (про дотримання правил пожежної безпеки, електробезпеки, безпеки дорожнього руху, про небезпеку перебування на льодяних поверхнях річок і водоймищ, при використанні піротехніки тощо) за змістовними та затвердженими інструкціями з реєстрацією у відповідних журналах.

1.2. Провести роз’яснювальну роботу серед учнів щодо поведінки в умовах низьких температур, попередження випадків переохолодження та обморожень, навчання з надання першої медичної допомоги при переохолодженні.

1.3. Вжити дієвих заходів щодо виконання законодавства в частині збереження життя і здоров’я дітей у період зимових канікул, під час новорічних різдвяних свят, зокрема з питань профілактики шлунково-кишкових захворювань, дитячого дорожньо-транспортного травматизму, дотримання норм виробничої санітарії, пожежної безпеки, правил поведінки в громадських місцях у період розповсюдження епідемії ковіду, поводження з незнайомими людьми та предметами, при користуванні громадським транспортом, перебування на льодяних поверхнях річок і водоймищ.

2.Під час організації урочистих заходів з нагоди новорічних та різдвяних свят із безумовним дотриманням обмежень задля запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19:

- забезпечити вільний доступ до первинних засобів пожежогасіння в приміщеннях святкових залів;

- не використовувати легкозаймисті прикраси, несправні освітлювальні гірлянди, що можуть загорітися, а також ялинки, які необроблені спеціальним розчином;

- категорично заборонити використання феєрверків, петард, інших піротехнічних виробів;

- забезпечити вільні проходи на шляхах евакуації та, у разі потреби, відкриття дверей запасних виходів.

1.3. Провести роз’яснювальну роботу серед здобувачів освіти щодо правил поведінки в умовах низьких температур, попередження випадків переохолодження та обморожень, порядку надання домедичної допомоги постраждалим внаслідок нещасних випадків.

1.4. Видати розпорядчий документ про дотримання правил пожежної та техногенної безпеки, а також заборони експлуатації несправних приладів опалення та саморобних нагрівальних приладів в будівлях та приміщеннях закладів освіти.

1.5. Перевірити знання загальної інструкції з пожежної та техногенної безпеки у працівників закладу, операторів котельні, а також порядок здійснення контролю за додержанням протипожежного стану, огляду територій й приміщень, порядку знеструмлення електромережі та дій у разі виявлення пожежі, або спрацювання засобів пожежної сигналізації та автоматичного пожежогасіння.

1.6. Перевірити наявність планів евакуації на випадок пожежі або інших надзвичайних ситуацій з обов’язковим позначенням маршрутів евакуації, місць розташування первинних засобів пожежогасіння та електричних щитків.

1.7. Тримати на постійному контролі питання щодо безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу під час зимових канікул.

1.8. У разі виникнення будь-яких надзвичайних ситуацій у закладі негайно повідомляти начальнику відділу освіти Бісковицької громади.

2. Контроль за виконанням наказу покласти на себе.

Директор Бучко І.М.

Кiлькiсть переглядiв: 29

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.