Лінійка-реквієм, приурочена пам’яті загиблих на Майдані та полеглих у боях на сході України

5 грудня відбулась лінійка-реквієм, приурочена пам’яті загиблих на Майдані та полеглих у боях на сході України, яку підготували учні 6 класу разом з педагогом-організатором Цимбрила Н.Р.

Починалася і закінчувалася лінійка Гімном України. Під мелодію гімну Небесної сотні «Пливе кача» ведучий запалював свічку і передавав її учням по колу. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв 2013-2014 років.
В глибокій покорі й скорботі, з великою шаною і подякою учні вклонилися перед Героями, вшанували пам’ять тих, які віддали своє життя за перемогу добра над злом, правди над несправедливістю, за людську гідність і щасливе майбутнє свого народу. Кожному потрібно пам’ятати про них: хто вони були і за що боролись, у що вірили, задля чого померли. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя земне у 2013-2014 роках. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі. Герої гинуть за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину.

Всі ми повинні бути вдячні тим, хто відстоює право України бути гордою державою, хто захищає вас із нами. Під час виступу ведучі заходу від імені усіх учнів, вчителів виголосили подяку матерям та дружинам свого села, які в такий час відправили своїх дітей, чоловіків на лінію вогню. А це наші випускники: Бакалець Михайло, Шкіль Андрій, Вінтоняк Артур, Мішула Михайло, Яджак Іван, Сеничич Ігор. Дякували і хлопцям. Просили Бога, щоб війна вже скінчилася, і, щоб ні одна дитина цього не знала, як це бути на війні., і ні одній матері не довелося цього відчути.

І тому звернулися до усіх солдат – захисників нашої держави 21 століття

«Повертайтесь живими», — прохаємо вас,
до батьків і дітей, до дружин і родини.
З перемогою ждем, через відстань і час
ми благаємо вас: «Повертайтесь живими!»

Виступ закінчили словами:
Та пам’ять житиме в віках,
Не вмре і не загине.
Слава героям, слава їм
І слава Україні!

/Files/images/DSCF7288.JPG /Files/images/DSCF7292.JPG /Files/images/DSCF7296.JPG /Files/images/IMG_2095.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 124

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.